Wacker-Chemie – výrobný závod spoločnosti s viac ako storočnou tradíciou

Wacker-Chemie s.r.o. je dcérskou spoločnosťou nemeckej firmy Wacker Chemie AG, svetového technologického lídra v chemickom priemysle. Spoločnosť Wacker Chemie AG bola založená v roku 1914 a jej dcérska spoločnosť začala v Českej republike pôsobiť v roku 1999. Nový výrobný závod, ktorý sídli v Plzni, bol otvorený v roku 2007. Od začiatku sa v areáli inštalovali rýchlobežné brány EFAFLEX, ktorých počet spolu s rozrastajúcou sa výrobou tiež rástol. Po montáži poslednej brány v roku 2024 tak dosiahol 10 kusov. Najviac – 7 kusov – je rýchlobežných brán s označením EFA STR-L s rýchlosťou otvárania až 4 m/s a ročnou garanciou 250 tisíc cyklov.

Wacker Chemie AG so sídlom v nemeckom Mníchove dodáva výrobky do kľúčových priemyselných odvetví, od automobilového priemyslu cez energetiku a stavebníctvo až po zdravotníctvo. Rýchlo rastúca firma je rozdelená do niekoľkých divízií, medzi ktoré patrí divízia SILICONS, súčasťou ktorej je aj plzenský závod. Ten sa zameriava na zušľachťovanie silikónových zmesí na ďalšie spracovanie na finálne výrobky, medzi ktoré patrí napríklad tesnenie v automobiloch, káblové izolácie alebo silikónové výrobky pre domácnosť aj zdravotníctvo.

"Do našich prevádzok potrebujeme brány, ktoré sú rýchle a na ktoré je vždy spoľahnutie. Preto sme do nich inštalovali brány EFAFLEX a ich spoľahlivá prevádzka nás utvrdila v presvedčení, že sme vybrali správne. Preto aj ďalšie priemyselné brány do našich rozširujúcich sa prevádzok sú od spoločnosti EFAFLEX."
Ondřej Hrudička, Wacker-Chemie

Rýchle brány do stabilného prostredia

Každý produkt, ktorý výrobný areál v Plzni opúšťa, je individuálne prispôsobený požiadavkám konkrétneho zákazníka a je v tej najvyššej kvalite. Práve preto si v spoločnosti Wacker-Chemie vybrali do skladovacích priestorov sedmoro plastových rýchlobežných brán EFAFLEX EFA-STR-L. Uskladnený materiál totiž musí byť v stabilnej teplote, a preto je rýchlosť brán dôležitá. Vďaka rýchlemu otváraniu a zatváraniu brán zostáva teplota v sklade stabilná, a nedochádza tak k jej výkyvom.

Ďalšie dvoje brán s označením EFA-SST-ISO-60 je potom umiestnených v chladiacom boxe. Vďaka perfektnému spracovaniu sú odolné voči chladu a vlhkosti. Jedná sa o ideálne uzatváracie brány do miest, kde je vyžadovaná náročná izolácia pre veľmi frekventované vstupy, ako je tomu napríklad v chladiarňach. Okrem skvelej izolácie a rýchleho otvárania sa tieto brány môžu tiež pýšiť ročnou garanciou 250 tisíc otváracích cyklov. Poslednou bránou, ktorú v plzenskom závode majú, je brána s označením EFA-SST Essential a tá je tiež umiestnená v sklade materiálu.

"Cesta k bránam EFAFLEX je pre niektorých klientov rýchla, pre niektorých dlhá. Čo však platí pre oba prípady, je to, že keď si v prevádzke overia funkčnosť a spoľahlivosť brán EFAFLEX, pri ďalšom nákupe už nehľadajú iné značky. To je aj prípad plzenského výrobného závodu spoločnosti Wacker-Chemie, kde majú už 10 kusov brán EFAFLEX."
Magdalena Chodorová, EFAFLEX

A prečo si v Plzni vybrali brány EFAFLEX? Práve pre ich vlastnosti, ako je rýchle otváranie, spoľahlivá prevádzka a dlhá životnosť. Počas zušľachťovania silikónových zmesí v plzenskom závode dochádza k miešaniu aditív, sieťovacích činidiel a pigmentov do silikónovej bázy a následne je táto zmes extrudovaná do požadovaných tvarov. Pre spracovanie produktov je dôležitá stabilná klíma, ku ktorej prispieva aj rýchle otváranie a zatváranie brán v prevádzke. Aj vďaka tomu je zaručené dodanie produktov vysokej kvality. Na to dohliadajú hneď dve laboratóriá, kde sú produkty pravidelne testované.

Wacker-Chemie

  • Spoločnosť Wacker Chemie AG je svetový technologický líder v chemickom priemysle založený v roku 1914.
  • Dcérska spoločnosť funguje v Českej republike od roku 1999, v roku 2007 bol otvorený výrobný závod v Plzni.
  • Spoločnosť v súčasnosti zamestnáva 75 zamestnancov.
  • Objem výroby a zároveň aj portfólio od vstupu na český trh stúpajú.
  • Firma ročne vyprodukuje okolo 6 400 ton materiálu, ktorý pokrýva dopyt viac ako 200 zákazníkov.
  • Výrobný závod je certifikovaný ISO 9001, ISO 14001 a momentálne prebieha príprava na certifikáciu IATF 16949, ktorá prebehne v roku 2027.

EFAFLEX v závode Wacker-Chemie

  • V plzenskom závode bude v roku 2024 inštalovaných už 10 rýchlobežných brán EFAFLEX.
  • Prvé brány boli inštalované v roku 2007.
  • 7 ks brán EFA STR-L s rýchlosťou otvárania až 4 m/s a ročnou garanciou 250 tisíc cyklov.
  • 2 ks brán EFA-SST-ISO-60, umiestnených v chladiacom boxe, s rýchlosťou otvárania až 2,5 m/s a ročnou garanciou 250 tisíc cyklov.
  • 1 brána EFA-SST Essential s rýchlosťou otvárania až 0,5 m/s a ročnou garanciou 250 tisíc cyklov.

Prečo mať brány od EFAFLEX

  1. Unikátny rýchlobežný bránový systém
  2. Najrýchlejšie brány na trhu 
  3. Možnosť výberu zo 65 typov brán
  4. Certifikácia brán pre jednotlivé segmenty 
  5. Individuálna veľkosť brán 
  6. Výroba najväčších brán na trhu so zvýšenou odolnosťou proti vetru 
  7. Dokonalé tesnenie brán
  8. Splnenie individuálnych požiadaviek pre každý výrobný priestor
  9. Výroba brán priamo v Českej republike 
  10. Spoľahlivá prevádzka pri počte až 250 tisíc otváracích cyklov za rok
  11. Vlastný servis zaisťovaný priamo pracovníkmi EFAFLEXu
  12. Výroba väčšiny náhradných dielov do 24 hodín