Rýchlobežné brány pre všetky teplotné režimy

HOPI je česká firma, ktorá sa od roku 1992 venuje logistickým službám. Po 30 rokoch od založenia firma úspešne podniká v mnohých európskych krajinách, kde klientom ponúka komplexné logistické služby tej najvyššej úrovne v súlade s modernými trendmi. Preto boli pri prestavbe mraziarenských skladovacích priestorov v Českej republike inštalované hneď tri rýchlobežné špirálové brány EFAFLEX radu TK, vyvinuté špeciálne pre chladiarenské a mraziarenské prevádzky s vysokou frekvenciou otváracích cyklov.

Environmentálna stratégia pre udržateľné podnikanie

V HOPI kladú veľký dôraz na to, aby ich podnikanie malo čo najmenší dopad na životné prostredie. Preto zaviedli certifikovaný systém environmentálneho manažmentu podľa normy STN EN ISO 14001:2005 pre skladovanie, kompletizáciu, cross-dockingové operácie, nákup, predaj a dopravu suchého, chladeného a mrazeného tovaru.

"Naším dlhodobým cieľom je poskytovať zákazníkom služby na mieru ich potrebám, ktoré sú zároveň v súlade s trendmi udržateľného podnikania. Preto v našom podnikaní postupujeme tak, aby sme čo najmenej zaťažovali životné prostredie. Pri rekonštrukcii mraziarenského zázemia tak logicky padla voľba na brány EFAFLEX. Sú to brány vyvinuté špeciálne do mraziarenských priestorov, ktoré sú spoľahlivé a majú dlhú životnosť aj v extrémnom prostredí mrazu. Vďaka svojim parametrom, konštrukcii a tiež rýchlosti otvárania potom tiež šetria cenné energie."
Ladislav Kovář, HOPI HOLDING

K ochrane životného prostredia prispieva aj využitie odpadového tepla, inštalácia úsporných svetelných zdrojov, inštalácia solárnych panelov na strechu skladových hál a mnoho ďalších opatrení. Súčasťou ohľaduplnosti k prírode je aj každoročná výsadba stromov. A k udržateľnému spôsobu podnikania je možné priradiť aj inštaláciu rýchlobežných špirálových brán EFA-SST TK. Podľa akých kritérií v HOPI vyberali a prečo voľba padla na EFAFLEX?

Úspory, spoľahlivosť, bezpečnosť

Pri prestavbe skladovacích priestorov mraziarne hľadali v HOPI dodávateľa brán, ktorý by spĺňal všetky nároky na ich prevádzku v miestach s najvyšším zaťažením – v miestnosti medzipriestoru naproti nakladacím rampám, odkiaľ prúdi tovar do a z mraziarenských priestorov. Medzi požiadavky na brány patrili najmä spoľahlivosť, dlhá životnosť a tiež rýchlosť otvárania (aj zatvárania) brán pri vysokom počte otváracích cyklov v extrémne náročnom prostredí mraziarenskej prevádzky. Dôležitá bola aj požiadavka na úsporu energií.

Všetky tieto požiadavky splnili rýchlobežné špirálové brány EFA-SST TK-100, vyvinuté špeciálne pre mraziarenské a chladiarenské prevádzky. Brány sú konštruované špeciálne na vysoký počet otváracích cyklov v extrémnom prostredí mrazu (konkrétne pre 200 tisíc cyklov ročne) a sú opatrené aj skvelou izoláciou. Tú zaisťujú 100 mm izolačné lamely EFA-THERM. Brány vynikajú aj perfektnou mechanickou konštrukciou a vynikajúcou tesnosťou. Vďaka tomu brány výrazne šetria náklady na energie a spoľahlivo prispievajú k udržaniu konštantných klimatických podmienok v mraziarenských priestoroch, ktoré sú nevyhnutné na zabezpečenie kvality a trvanlivosti mrazených výrobkov.

"Pozícia spoločnosti EFAFLEX v dodávkach brán do mraziarenských a chladiarenských prevádzok bola vždy silná a v dnešnej dobe ešte posilňuje. Brány radu TK, určené pre tieto prevádzky, sú spoľahlivé, rýchle, výborne izolujú a bez problémov zvládnu 200 tisíc otváracích cyklov ročne, čo sú parametre, ktoré iní výrobcovia brán dosahujú len ťažko. V dobe neustále rastúcich cien energií je tak ich spoľahlivosť a rýchlosť vítaným a účinným pomocníkom pri úspore energií."
Ladislav Mašek, EFAFLEX

U celých brán sú použité kontaktné ploché vykurovacie prvky, ktoré sú integrované v obvodových tesniacich profiloch a profile kontaktnej lišty. K hladkému chodu brán prispieva aj fakt, že ich rámy a lamely sú tepelne oddelené. Vďaka jedinečnej konštrukcii brán sú hodnoty U až 0,62 W/m2K. Brány tak možno inštalovať v miestach s teplotami medzi +30 °C a −30 °C.

Indukčná slučka pre bezpečnú prevádzku a úsporu energií

Brány EFAFLEX aj príslušenstvo ponúkajú aj ďalšie benefity. Medzi ne patrí zaistenie plynulosti a bezpečnosti prevádzky v okolí brán, o ktoré sa postará indukčná slučka. Tá je zapustená do zeme pred aj za bránou a je skvelým pomocníkom v prevádzkach s vysokým zaťažením. Vďaka indukčnej slučke sa brána otvára iba vtedy, ak je v ich bezprostrednej blízkosti manipulačná technika.

Pre prevádzky s veľkým množstvom logistických procesov je indukčná slučka oveľa lepšou voľbou ako pohybový snímač. Ten totiž bránu často otvára aj v prípadoch, keď to nie je potrebné, a vinou zbytočného otvárania uniká z mraziarenského zázemia draho vyrobený chlad. Indukčná slučka naopak nereaguje na pohyb pracovníkov, ale len na pohyb manipulačnej techniky v bezprostrednej blízkosti brány. Vďaka tomu sa brána otvára len vtedy, ak je to potrebné, a zamedzuje tak zbytočnému vetraniu. Indukčná slučka je v prípade záujmu zákazníkov štandardnou súčasťou dodávky brány. Jej inštalácia je rýchlo hotová a je možné ju umiestniť do všetkých bežných povrchov.

Zaujímavosti

Súčasťou realizácie je aj inštalácia indukčnej slučky v podlahe. Tá zvyšuje bezpečnosť logistickej prevádzky a zároveň zabraňuje zbytočnému otváraniu brán a úniku chladu z mraziarenských priestorov.

HOPI

  • Česká logistická firma, ktorá ponúka komplexné logistické služby, vrátane skladovania a dopravy vo všetkých teplotných režimoch.
  • V tomto roku oslavuje 30 rokov od svojho založenia – na trhu firma pôsobí od roku 1992, kedy ju v Karlových Varoch založil František Piškanin.
  • HOPI pôsobí okrem Českej republiky aj na Slovensku, v Poľsku, Maďarsku a Rumunsku.
  • František Piškanin je držiteľom prestížnej ceny Ernst & Young Podnikateľ roka.

EFAFLEX v HOPI

  • Brány inštalované v mraziarenskom zázemí holdingu HOPI.
  • Celkom inštalované tri rýchlobežné špirálové brány EFA-SST TK-100 na nakladacie rampy.
  • Tieto brány sú ideálne na uzatváranie veľmi frekventovaných otvorov mraziarenských a chladiarenských prevádzok.
  • Brány EFA-SST TK-100 sa vyznačujú vysoko kvalitnou izoláciou a rýchlosťou otvárania, ktorá dosahuje až 2 m/s.
  • Brány sú konštruované na zaťaženie až 200 tisíc otváracích cyklov ročne.

Prečo mať brány od EFAFLEX

  1. Unikátny rýchlobežný bránový systém
  2. Najrýchlejšie brány na trhu 
  3. Možnosť výberu zo 65 typov brán
  4. Certifikácia brán pre jednotlivé segmenty 
  5. Individuálna veľkosť brán 
  6. Výroba najväčších brán na trhu so zvýšenou odolnosťou proti vetru 
  7. Dokonalé tesnenie brán
  8. Splnenie individuálnych požiadaviek pre každý výrobný priestor
  9. Výroba brán priamo v Českej republike 
  10. Spoľahlivá prevádzka pri počte až 250 tisíc otváracích cyklov za rok
  11. Vlastný servis zaisťovaný priamo pracovníkmi EFAFLEXu
  12. Výroba väčšiny náhradných dielov do 24 hodín