Schnelllauftore für Parkanlagen

Viac bezpečnosti, služieb a pohody v parkovacích zariadeniach

Parkovacie vráta od spoločnosti EFAFLEX atraktívne dotvárajú pohľad vo viacpodlažných a podzemných garážach. Parkovacie zariadenia dnes už nie sú čisto funkčné, ale ideálne atraktívne miesta pohody. Spoločnosť EFAFLEX k tomuto vývoju významne prispieva svojimi vysokovýkonnými vrátami s vysokou mierou prispôsobenia, vyrábanými špeciálne pre oblasť parkovania. Tento úspešný príbeh začal v roku 1995 v Holandsku v COMMUNICATIONS PACKAGE | Food Industry: Tu boli na viacpodlažnom parkovisku vo veľkomeste Arnhem inštalované prvé vráta EFAFLEX určené pre parkovacie domy. Nasledovali ďalšie parkoviská a ďalšie mestá v krajine. Dnes špecialisti popredného svetového výrobcu rýchlobežných vrát vyrábajú vráta parkovacieho systému pre zákazníkov z mnohých krajín – aj ďaleko za hranicami Európy.

Plyn, para, hmla, prach: Tieto aj iné horľavé látky sa môžu pri kontakte so vzduchom vznietiť. Vzhľadom na veľký výskyt sa teraz používajú v ôsmich z desiatich najväčších holandských miest a celkovo vo viac než 20 obciach: Vráta parkovacieho systému EFAFLEX. Rozhodnutie prevádzkovateľov zariadení v prospech našich špeciálnych vysokovýkonných vrát vždy vychádzalo z podobných hlavných hľadísk: mali by byť robustné, vysokovýkonné, bezpečné, vizuálne atraktívne, mali by mať dlhú životnosť a zapadať do celkového architektonického vzhľadu.

Veľké množstvo cyklov otvárania a zatvárania

Napríklad musia byť navrhnuté a nainštalované únikové cesty a súčasne zabránené nežiaducemu prístupu. V siedmom najväčšom holandskom meste bol kladený dôraz na požiadavku robustného vratového systému, ktorý by zvládol veľa otváracích cyklov za rok. „Muntgarage Almere“ ponúka priestor pre 300 vozidiel a vďaka vysokému výkonu vrát EFAFLEX sú v súčasnosti v nepretržitej prevádzke. V týchto prípadoch musí byť spoľahlivosť samozrejmosťou, zdôrazňuje Alexander Fuchs. V centrále spoločnosti EFAFLEX zastáva špecialistom na odvetvie parkovania. „Parkovacie budovy tejto veľkosti dosahujú ročný počet až 600 000 otvorení.“ Pre predstavu: V prípade bežných garážových vrát sa počíta s približne piatimi cyklami za deň – vysokovýkonné vráta EFAFLEX sú navrhnuté až pre 250 000 otvorení za servisný interval. „Žiadne iné vráta sa s touto odolnosťou a dlhou životnosťou nedajú porovnať,“ hovorí Fuchs.

Konštrukcia musí byť udržateľná

Aj okrem aspektov výkonu a dostupnosti sú profily požiadaviek prevádzkovateľov parkovacích zariadení náročné. Dôvodom sú aj prísne predpisy pre parkovacie zariadenia v európskych mestách a obciach: Stavebné prvky a materiály musia byť také, aby dlhodobo udržiavali nízke náklady na starostlivosť a údržbu. Niečo, čo svetový líder na trhu s rýchlobežnými vrátami vždy zaisťoval vďaka svojim extrémne vysokým štandardom kvality.

Čistota a bezpečnosť sú najvyššími kritériami

Nižšie náklady na prevádzku a údržbu vrát sú kompenzované vyššími príjmami vďaka spokojnejším zákazníkom, a tým aj väčšiemu využívaniu parkovacích zariadení. „Zákazníci nám často hovoria, že s našimi vrátami sú ich objekty oveľa atraktívnejšie. Zvyšujú bezpečnosť aj čistotu v parkovacích objektoch,“ hovorí Fuchs. To sú dva zásadné aspekty: Rýchly systém automatického otvárania a zatvárania bráni ďalším nepozvaným osobám alebo nepovolaným vozidlám v prístupe do objektu. Ide o niekoľko málo sekúnd, na ktoré sa vráta otvoria prechádzajúcemu vozidlu. Tieto funkcie sú nutné najmä pre hotely, banky, úrady a ďalšie verejné zariadenia, a preto vráta parkovacieho systému s automatickou kontrolou vstupu často tvoria základnú súčasť bezpečnostných koncepcií. Napríklad ani lístie, prach a papierový odpad nemajú takmer žiadnu šancu, aby sa dostali vrátami dovnútra. Fuchs: „Naši zákazníci v tejto súvislosti uvádzajú až o 30 % nižšie náklady na čistenie.“

Servisný tím je rýchlo na mieste

Pretože aj krátke narušenie prevádzky vrát môže citeľne ovplyvniť obrat parkovacieho objektu, oceňujú prevádzkovatelia aj úzku servisnú sieť a krátke reakčné časy spoločnosti EFAFLEX. Naši vysokokvalifikovaní montéri sú pripravení poskytnúť riešenie pre všetky montážne situácie dokonca aj cez víkendy. Odborníci sú certifikovaní na všestranné špeciálne aplikácie a majú najvyššiu úroveň odborných znalostí.

Najvyššia expertíza s maximálnou flexibilitou

Toto know-how sa, samozrejme, vypláca už počas výrobného procesu: Inžinieri prispôsobujú každé vráta individuálne prianiam zákazníka. Okrem rôznych rozmerov, materiálov a farieb – v závislosti od miesta použitia – sú žiadané aj kombinované dizajny. Napríklad okrem vrát pre vozidlá je možné vyrobiť aj vstup pre peších, ktorý presne zodpovedá otvoru. Táto odbornosť a flexibilita už jednému z našich zákazníkov pomohla získať ocenenie: Parkovací objekt Zuidplein 10 v holandskom Rotterdame, ktorý bol zabezpečený systémovými vrátami od výrobcu, získal od Európskej parkovacej asociácie ocenenie European Parking Standard Award: Tento „Oskar parkovacieho priemyslu“ sa udeľuje parkoviskám v Európe, ktoré spĺňajú najvyššie štandardy bezpečnosti, udržateľnosti a dokonalosti.

Zákazníci po celom svete sa spoliehajú na parkovacie vráta EFAFLEX

Spádová oblasť EFAFLEX sa však v žiadnom prípade neobmedzuje iba na Holandsko. Na spoľahlivú kvalitu a všetky ďalšie výhody vysokovýkonných vrát pre oblasť parkovania spolieha aj hlavné mesto čínskej provincie Harbin, ktorého nákupné centrum bolo vybavené vrátami s vysokovýkonným parkovacím systémom. Okrem Nemecka a Holandska vybavujeme v súčasnosti najsilnejší dopyt z Anglicka, Francúzska a Ruska. Vráta parkovacieho systému na mieru dodávame aj do Veľkej Británie, Austrálie, Číny, Južnej Ameriky, Maďarska a Kazachstanu.